Celý jeden den v pohybu na podporu Hospice sv. Jiří v Chebu

Už 14. ročník Františkolázeňské 24hodinovky se konal o víkendu 12. a13.11.2022 ve Františkových lázních. Akce má především charitativní účel – každý účastník může podpořit Hospic sv. Jiří v Chebu a přitom si užít celý den plný pohybu. Děti, dospělí, senioři i domácí mazlíčci mají možnost celých 24 hodin zdolávat 1100m dlouhý okruh v městských sadech a svými kilometry tak hospic podpořit. Kroužit celých 24 hodin není podmínkou, kdo není tak fyzicky zdatný, popř. nedisponuje takovou spoustou volného času, může se zúčastnit pouze na dobu, která mu vyhovuje. Přispět se dá i bez nutnosti pohybu – do kasičky, tato možnost sama o sobě však není zdaleka tak zábavná.

Letos se povedlo vybrat na činnost hospice 120 000 Kč, postupně se postavilo na start 396 běžců a chodců, kteří celkem společně urazili 11 247 km. Vítězem se stal pan Alexandr Borovec se 171,6 km, mezi ženami kralovala Klára Vaňková, která zdolala vzdálenost 145,2 km. Zlatou medaili v kategorii štafet vybojovala štafeta s názvem Los amigos corredores de Valdo y Gery s uběhnutými 268,4 km.

Na trati potkáte spoustu běžců, ale i pořadatelů a dobrovolníků, bez kterých by se akce neobešla. (A bez jejich koláčků, dortíčků, lívanečků a bramboráčků). A přes skutečnost, že se na konci rozdávají medaile, nemá tato akce závodní charakter, tato událost je především o radosti z pohybu, setkání se s přáteli, seznámení se s novými lidmi a v neposlední řadě o dobrých skutcích.

Něco málo ze zákulisí účastnice závodu:

Moje první 24 hodinovka

Říjen, 24. – Přihlašuji se na Františkolázeňskou 24hodinovku
Říjen, 25. –  Hrozně se těším na Františkolázeňskou 24hodinovku
Říjen , 29. – Úplně zapomínám na Františkolázeňskou 24hodinovku
Listopad, 5. – Vzpomínám si na Františkolázeňskou 24hodinovku
Listopad, 6. – Uvědomuji si, že nestíhám natrénovat na Františkolázeňskou 24hodinovku
Listopad, 8. – Běžím v tréninku 13km a myslím si, že mi to pomůže na Františkolázeňskou 24hodinovku
Listopad, 11. – Je mi blbě a nemám věci na Františkolázeňskou 24hodinovku
Listopad, 12. – Běžím Františkolázeňskou 24hodinovku
Listopad 12.+13. – Běžím, chodím, běžím, chodím, jím, běžím, chodím, jím a nemůžu si vzpomenout, proč jsem se přihlásila na Františkolázeňskou 24hodinovku
Listopad, 13. – Vyhrávám Františkolázeňskou 24hodinovku
Listopad, 13. – Už nikdy nechci běžet Františkolázeňskou 24hodinovku
Listopad, 13. – Těším se na příští Františkolázeňskou 24hodinovku

Dá se běžet 24 hodin? Ano, dá.
Dělá to někdo dobrovolně? Ano, dělá.
Bolí to? Zjistěte to příští rok na vlastní pěst.